טיולונים

טיולון הוא טיול קטן וגם כלי ה"תחבורה"- במירכאות ובלעדיהן - שעמו הוא מתקיים. מדובר בעגלת תינוק פשוטה, קלה לקיפול ולפתיחה, קלת משקל, ניידת. טיולון מתאים לשעה קלה של התרעננות והפוגה לתינוק ובעיקר לאמו.

הרעיון המרכזי שעומד מאחורי הטיולון הוא לאפשר נוחות מקסימלית להורי התינוק, כאשר הם יודעים שהם יכולים לסמוך על הכלי המקצועי והאיכותי הזה בכל שלב ושלב בדרך – החל מהיציאה מהבית, דרך הקיפול הנוח לתוך תא המטען שברכב, הפתיחה הנוחה והקלה שלו מחדש, וכמובן בטיול עצמו. הטיולון הוא בעל יכולת מצוינת לעבור בין מגוון רחב של מסלולים – החל ממסלולי אספלט, מדרכות, דשא ועוד, ולכן בחירה בו תסב לכם הרבה שקט נפשי. בואו נכיר את הטיולון קצת יותר לעומק, ונבין כל מיני פרטים שחשוב לא לוותר עליהם בשום פנים ואופן.

על מה חשוב להקפיד כשבוחרים טיולון?

בחירת טיולון היא לא בחירה שאפשר להקל בה ראש, ובוודאי שלא לזלזל בה בשום צורה. היות והטיולון הוא כלי יקר, על כך עוד נדבר בהמשך, ועתיד לשמש אתכם במשך כמה וכמה שנים – אתם צריכים לוודא שהוא מעניק לכם את התמורה הטובה ביותר. בחירה בטיולון שאינו מספיק מקצועי ותומך בתינוק שלכם, היא בחירה שעלולה להוביל לאסון כבד במקרים הרעים, ובמקרים אחרים היא פשוט בחירה שעלולה לגרום לכם לחזור שוב ושוב אל החנות לצורך תיקונים או החלפה.

הכנו לכם כאן כמה קריטריונים שיוכלו לעזור לכם לעשות סדר בכל הנוגע לבחירת הטיולון:

1.      משקל

 חשוב לבדוק שהמשקל שלו מותאם לנשיאת תינוק במשקל נתון ( יש טיולונים שמתאימים למשקל עד 15 ק"ג וכאלה שמתאימים למשקל עד 25 ק"ג.) אגב, יש ילדים שבהחלט יכולים כבר ללכת ואינם נזקקים לטיולון אבל אוהבים לשבת ולהתפנק בו, כשאימא דוחפת אותם ומטיילת אתם. טיולון שאינו הולם את משקל התינוק הוא טיולון שלא יהיה לכם בו שום שימוש, וחבל.

2.      מנחים לנוחות התינוק

חשוב לבדוק שיש בו מצבי (מנחי) שכיבה וישיבה אחדים, כך שהתינוק שלכם יוכל להנות משכיבה נוחה בזמן שהוא מעוניין להירדם, לעומת ישיבה יציבה ונוחה בזמן טיול שמתקיים בזמן ערות. ככל שמדובר בתינוק קטן יותר - להקפיד שניתן ליצור מנח של שכיבה מלאה. בדרך כלל, ככל שהתינוקות הולכים וגדלים הם פחות נהנים או אוהבים לישון בתוך העגלה. לכן, בחירת הטיולון צריכה לקחת בחשבון גם את הקריטריון הזה. מגיל 0 רצוי לבחור טיולון שיש בו אפשרות להוספת אמבטיה.

3.      ידית נשיאה ניתנת לכוונון

פיצ'ר זה מאוד אפקטיבי לקביעת גובה מותאם להורים

4.      כיסוי אפקטיבי להגנה מפני השמש- רצוי עם מסנן קרינה ייעודי.

בוודאי יצא לכם לא פעם לטייל עם התינוק שלכם, ולגלות שהוא מסנוור מקרני השמש בצורה חמורה. בחלק מהפעמים הסנוור הוא כל כך חמור, עד שהתינוק אפילו יכול להתחיל לבכות ובמקרים אחרים אפילו להישרף ולהאדים. מומלץ לבחור בכיסוי מקצועי שמסכנן את הקרינה בצורה טובה ואיכותית, כדי להעניק לתינוק שלכם טיולים נעימים מבלי מפגעים מיותרים.

5.      סל תחתון שיכול להכיל תיק שמשקלו קילוגרמים אחדים

מומלץ לנסות לפני הקנייה, כדי למנוע עגמת נפש אם וכאשר יתברר כי אי אפשר להניח בסל דבר מלבד שקית קלה... הקריטריון הזה הוא קריטי במיוחד, היות והסל יהפוך מהר מאוד להיות החבר הטוב ביותר שלכם. הסל צריך להיות מסוגל לשאת את התיקים שלכם, כמו גם חפצים בודדים כמו צעצוע אהוב של התינוק, כדור, חטיפים ועוד. לאט לאט תגלו עד כמה משחרר לדעת שהתיק שנשאתם על הגב כבר לא מוטל עם הכובד שלו על הכתפיים שלכם.

6.      חשוב לבדוק את אופן חיבור הגלגלים לטיולון

 ולהעדיף לחיבור באמצעות מתכת על פני פלסטיק.

 

לטיול יצאנו

הלכה למעשה, כמעט כל עגלה מתאימה גם לטיול, אבל עגלה שבהגדרה מיועדת לטיול חשוב להקפיד כי הגלגלים שלה נוחים, כי ניתן לייצב אותה כשהיא עומדת (למניעת נסיעה, בעיקר בירידה, בלתי ניתנת לשליטה).

ייתכן כי לא כל הטיולונים נותנים מענה לכל אחד מהפרמטרים שראוי שישמשו בסיס לבחינת טיולון לצורך רכישה מושכלת של הטיולון שייתן לכן את הפתרון הטוב ביותר, לכן חשוב לשקלל את היתרונות ואת החסרונות של כל אחד מהם ולהעדיף את זה שמספר היתרונות בו עולה לאין שיעור על מספר החסרונות.

אולי אי אפשר ליהנות מכל העולמות אבל בנושא זה – טיולונים- אפשר ליהנות מהטוב שבאחדים מהם. עגלה איכותית, בטיחותית ונוחה, נותנן מענה למגוון הצרכים של התינוק ושל אמו, בבית ומחוץ לו.

חוויית המשתמש(ת)

ככל שמשך השהייה בטיולון ממושך יותר, כך, בהתאמה, חשוב שהתינוק יחוש בה בנוח. היכולת לשנות את מנח גופו היא תנאי הכרחי לאפשרות ליהנות מזמן טיול ממושך יותר.

חשוב ביותר והחשוב ביותר הוא שיהיה לתינוק נוח לשכב ולשבת בטיולון אבל חשוב גם שלאם, לאב, או למי מבני המשפחה המסיעים את התינוק תהיה "חוויית משתמש" נוחה; שהגלגלים יפעלו היטב, שניתן יהיה לעצור את הטיולון לכל צורך שהוא, ודאי למנוחתה של האם, ולמנוע מהעגלה העומדות במקום לזוז ממקומה.

מאחר שרכישת טיולון היא רכישת מוצר בסיסי וחשוב ביותר לשגרת החיים בשבועות, בחודשים ובשנים הראשונות לחייו של התינוק, יש לא רק הצדקה מלאה אלא נחיצות ואף הכרח לרכוש טיולון איכותי ובטיחותי, והמקום לבצע רכישה כזאת היא באחד מסניפיה של רשת שהיא שם דבר למוצרים לאם ולתינוק.

כמה עולה טיולון?

הגענו לאחד הנושאים שבוודאי הכי בוערים בכם, והוא נושא המחיר. עלות הטיולון היא עלות שיכולה להשתנות בהתאם לכל מיני קריטריונים, כשהבולטים ביותר מביניהם הם הקריטריונים שאותם ציינו קודם לכן. אליהם מצטרפים גם קריטריונים אחרים נוספים, כמו יצרן הטיולון, דגם הטיולון, החנות שבה תרכשו את הטיולון ועוד.

מהסיבה הזו בדיוק, לא נוכל לנקוב כאן במחיר ספציפי עבור רכישת הטיולון, אבל בהחלט נשמח לתת לכם טעימה מטווחי המחירים המקובלים היום בשוק: לצורך הדוגמה תוכלו לבחור בטיולון שעלותו תנוע בין כ-1,800 ש"ח ל-2,500 ש"ח, לעומת טיולונים מתקדמים יותר שיגיעו גם למחירים של בין כ-4,500 ש"ח ל-5,500 ש"ח ויותר.

בחירת החנות לקניית הטיולון – בחירה קריטית לא פחות מאשר בחירת הטיולון עצמו

אם עד עכשיו דיברנו על קריטריונים שעליהם שווה להקפיד בזמן בחירת טיולון, עכשיו כדאי גם לדבר על החנות עצמה ובחירתה. לא כל חנות שמציעה מוצרים ואביזרים לתינוקות היא חנות שניתן לסמוך עליה, להיפך – חנויות שאינן שומרות על רמת מקצועיות מספיקה הן חנויות שעלולות להתרשל בתפקידן, ולספק לכם מוצר מסכן חיים.

לכן, רגע לפני שאתם מתחילים לשלם ולפרוס לתשלומים, הנה כמה קריטריונים לבחירת החנות שבה תרכשו טיולון:

1. החנות מחזיקה בהמלצות וחוות דעת חיוביות – אם שמתם עין על חנות מסוימת, הדבר הראשון שכדאי לעשות הוא לבדוק את ההמלצות עליה. ככל שתמצאו חוות דעת חיוביות יותר, הן ברחבי הרשת והן מחברים ומבני משפחה, כך תוכלו לדעת שאתם עושים את הבחירה הנכונה.

2. החנות שומרת על טווח מחירים הוגן – חנות יקרה מדי היא חנות שתגבה מכם כספים מיותרים על מוצרים שניתן למצוא במחיר הוגן יותר, וחנות זולה מדי עלולה להיות לא מקצועית בשום אופן.

זה הזמן לבחור את הטיולון לילד או הילדה שלכם ולהתחיל לטייל בכיף!