סלקל- כיצד בוחרים
כיצד בוחרים סלקל מתאים?
סלקל זה אחד המוצרים הראשונים שעליכם לקנות עם ההכנות הראשוניות לקראת הלידה, המשפט המפורסם אומר שעל בטיחות לא מתפשרים, אבל בנוסף לזה אנחנו נוטים לא להתפשר גם על יופי, נוחות, פרקטניות, תאימות לעגלה וכו', אך עם כל זאת עלינו להבין שהדבר החשוב ביותר בסלקל זה שמטרתו היא להגן על ילדנו בזמן של אסון / תאונה. ההמלצה שלנו היא לחסוך בהרבה מקומות שאפשר, כולנו אוהבים לחסוך ולהוציא כמה שפחות אך במקרה של סלקל עבורכם, אל תתפשרו על בטיחות, מומלץ לקחת סלקל של חברה מוכרת כמו גרקו, צ'יקו, אינפנטי, סייבקס, ג'וי ועוד חברות מוכרות עם שם עולמי ולא מותג מקומי.
כיצד בוחרים סלקל
- מה עדיף סלקל או כסא בטיחות? - בגדול מומלץ בגיל 0 להתחיל עם סלקל קטן, הוא נוח יותר לתינוק מאשר כסא בטיחות גדול (גם אם הוא מגיע אם ריפוד מקטין) ולעבור לכסא בטיחות במשקל של 9 או 13 ק"ג, בערך בגיל שנה.
- יש לוודא כי הסלקל או כסא הבטיחות ניתנים להתקנה בזווית של 45 מעלות - לידיעה, מומלץ לתינוק להיות כמה שפחות זמן בסלקל.
- יש לוודא שניתן להתקין את הסלקל או את מושב הבטיחות נגד כיוון הנסיעה, במקרה של סלקל זה דיי מובן מאליו אך במקרה של מושב בטיחות - חובה לבדוק שהוא מתאים לכך. ההמלצה החדשה היא להניח את הילד נגד כיוון הנסיעה לא לשנה הראשונה אלא לשניים הראשונות, כלומר עד גיל שנתיים.
- נסו לא להתייעץ עם המון אנשים, התייעצו אך ורק עם הקרובים אליכם ועם אנשים מומחים מהתחום, התייעצו לגבי גודל הרכב שלכם, האם הוא גדול או קטן וכמה מושבים תרצו להכניס בפנים? קחו בחשבון את משקל התינוק שלכם לפני בחירת הסלקל
- שימו לב לתקן הסלקל, התקן הישראלי נחשב לרף שמשאר כניסה של סלקלים למכירה בארץ אך מפה אפשר רק לעלות, יש תקנים אירופאי ויש תקן אמריקאי בעוד שהתקן הגרמני נחשב למחמיר ביותר.
- תאריך תפוגה - סלקלים מגיעים עם תאריך תפוגה משתנה, בין 5-7 שנים בהתאם לסלקל, לכן מומלץ כל תקופה לרענן את הסלקלים ולא להשתמש בלי אין סוף.
- ההמלצה שלנו - סלקל רוכשים חדש, לא מעבירים מיד ליד כמו שלא מעבירים קסדת אופנוע.
- תוודאו שאתם יודעים היטב להתקין את הסלקל ושיש הוראות או ציורים שיסבירו לכם איך לחבר את הסלקל נכון.
- ישנם סלקים כמו סלקלים של צ'יקו שמגיעים עם "פלס" שמראים לכם מה זווית התקנה הנכונה - מומלץ לוודא זאת.
- כדאי לוודא גם את סוג הריפוד, האם איכותי, נושם, יורד לכביסה? מתחבר חזרה?
- בסיס לרכב - אופציה נוחה לשימוש, ישנם בסיסים המתחברים חיבור ISOFIX לשלדת הרכב (לרכבים משנת 2006 ומעלה) וישנם בסיסים שלא, ונקשרים באמצעות חגורות. חשוב להדגיש כי כל סלקל יכול להתחבר לרכב ללא בסיסים, לפחות כל סלקל סטנדרטי.
האם חובה לקנות סלקל שמתחבר לעגלה?
ממש אבל ממש לא חובה לקנות סלקל שמתחבר לעגלה, אנחנו נגיד מעבר לזה רב ההורים מתייאש מלהעביר את הסלקל מהרכב לעגלה אחרי בערך 2-3 פעמים, יש להפריד את נושא הסלקל מהעגלה ולקחת סלקל שבראש ובראשונה הוא בטיחותי, מקומו של הסלקל הוא ברכב ועל התינוק להיות בסלקל כמה שפחות זמן ולכן לא חובה לקשר בין הסלקל לעגלה. אנשים נוטים לפעמים להיות עצלניים או מפחדים להעיר את התינוק ולכן מחפשים אופציה זו, קחו בחשבון שרופאין ממליצים שהתינוק יהיה בסלקל כמה שפחות זמן מחשש ללחץ על הגב שלו, עצם הזנב והעמוד השדרה, זכרו כי בסלקל הוא שוכב ב 45 מעלות ולא 180 מעלות.
נא לא לייחס דבר למאמר זה מלבד המלצותינו בלבד, תמיד יש להתייעץ עם אנשים מוסמכים בנוסף למסמך זה.
אולי יעניין אותך לקרוא על :
אוהד גולוב
מנכ"ל חברת בייבי סתיו, האתר המוביל למוצרי תינוקות בישראל ויועץ מוסמך להתקנת מושבי בטיחות לילדים מטעם ארגון SafeKids העולמי.
כמו כן משמש אוהד כמנהל כנס היזמות והחדשנות של אוניברסיטת תל אביב, Tau Innovation ומרצה מטעמם ברחבי העולם על חדשנות ויזמות.